Transport uit de jaren zestig

Injuni 1967werd door de Technische dienst een Opel Blitz aangeschaft.Deze wagen werd gebruikt door de Timmerwerkplaats, de Stoffeerderij en de monteurs werkplaats. Ook een paar keer per jaar door de tuindienst voor de bloemenveiling in Aalsmeer.

Ook tijdens de vakantie van de bewoners (patiënten) werd er op de zaterdagen heen en weer gereden voor het wisselen van het wasgoed. Dan werden er ook etenswaren meegenomen.

In 1969 werd de Transportdienst in het leven geroepen en kwam de vrachtwagen onder de verantwoording van deze dienst. Iedere rit moest in overleg met de transportdienst. De Opel werd toen ook gebruikt om schoon en vuil wasgoed van en naar de paviljoenen te vervoeren.

blitzOok de arbeidstherapie kon toen een beroep doen voor vervoer van goederen. Bedrijven uit Amersfoort en omgeving, die artikelen hadden die gemonteerd of ingepakt moesten worden, lieten dit vaak doen door de arbeidstherapie en voor het halen en brengen van de goederen werd gebruikt gemaakt van de vrachtauto. Later kwam de vrachtwagen weer onder het beheer van de technische dienst.

Op zijn tijd werd de vrachtwagen ingeruild voor een nieuwe, tot 2014, want toen werd de technische dienst opgeheven.

In 1970 werd de eerste VW personenbus aangeschaft voor het brengen en halen van de kinderen van Fornhese (onder begeleiding) naar de verschillende scholen in Amersfoort.

Ook bewoners (patiënten) gingen met deze bus naar ziekenhuis of poli. Ook werd de bus gebruikt voor vervoer naar de Sociowoningen in de stad en het halen van boodschappen.

Tot op heden wordt de bus nog steeds hiervoor gebruikt maar is inmiddels al wel enkele keren vervangen door een nieuwe.

Klaas de Ruiter.